Pages

08 December 2012

Family week's trip day@Langkawi

Assalamualaikum

cerita lapuk untuk dikongsi kini kembali..macam biasa..aku akan update pasal aku pergi bercuti lepas beberapa lama..selalu macam tu kan..entah la kenapa..

yang penting aku story..

tapi trip ni sekejap je..pergi pagi khamis..petang jumaat dah bertolak balik..saja nak lepaskan gian mandi laut dekat Langkawi..

so...

camni ceqita dia..
[sebab aku asal kedah and trip kali ni pun still di kedah...haruslah loqatnya pekat no..hihi]

sebenaqnya kak aku nak bawak anak anak dia pi bercuti dekat langkawi bukan pasaipa..lama dah qasanya kami tak pi..kak aku tu tak kata la..buley kata tiap tiap bulan pi kursus sana..sampai kadang kadang aku pikiaq gak..tak cemuih ka tak tau dia dok pi sana..haha

tapi tak pa la..satu haqi tu saja ja dia hantaq mesej tanya kot kot aku nak pi sana..mula mula aku macam juai mahai sikit..dok pikiaq sayang nak cuti cik ooiii..

pikiaq pi pikiaq mai..aku qasa lama dah tak pi tanah mahsuri tu..so aku balaih mesej kata aku nak pi..masa tu dia ingat aku tak mau..qeta memang dia dah booking siap dah qasa..

PROTON PERSONA!!yeayyy...

yeaayyy la sangat kan..

depa dah tujuh oqang..campoq aku lapan..apa ampa qasa beqimpit lapan oqang dalam persona dengan saiz masing masing lima dewasa tiga budak budak..haha..

kami mampu..ampa ada??

malam haqi qabu tu aku dah pi tidoq qumah kak aku sebab dia kata pagi pagi lepaih suboh nak pi tunggu dekat jeti dah..so malam tu aku dengan anak anak nakan aku layan movie dulu..bukan apa..esok naik feri mesti lena sequpa tu jugak kan..sama ja pi tidoq awai ka lambat..hihi..

pagi tu kami pakat bangun siap and guess apa lagi kejutan??

ALONG ajak memba dia soqang lagi pi..adoi..memang budak tu kuquih ja..tapi kami dah lapan oqang kowt..kak aku kata tak pa..kita sumbat ja lagu mana pun..haha

sampai jeti lebih kuqang pukoi lapan..beqatoq nak beli tiket..tudia oqang..penoh..deepavali kan waktu tu..apa lagi..beqatoq saja sampai lama mana..tau tau feri pukoi sembilan setengah..tak pa..tunggu..

aku dengan alang apa lagi..jalan jalan la dulu..lagipun kami dah terpakai baju and seluaq lebih kuqang sama..kena la sama sama kan..
ni dia dua keping dekat dekat jeti and masjid teqapong..

hyeeee kola peqelih...

sory..aku edit gambaq pertama and last ja...weeeeeeeeweeeeeeeeeweeeeeee
aku paling tak buleh tengok kasut rasaksa dia tu..geli peqot aeh..
cukop pukoi sembilan lebih..kami pi tunggu dekat jeti..feri pulak dah lambat..dekat pukoi dua belaih baqu sampai..teqa nak naik bagi penoh oqang and tunggu oqang hat nak tuqon dekat kola peqelih mau sejam jugak la.. nasib feri daqi kola peqelih hanya ambik masa empat puloh lima minit ja..tapi dan jugak la tudung aku heqot habeh tidoq dalam feri..haha..

and now...

hyee Langkawi....





lepaih ambik qambaq baqang tiga pat keping..kami pon menuju ke qeta sewa yang lueh tu..haha
sangat bahagia and selesa..

  1. ALONG DRIVE
  2. KAK TIE QIBA AIMAN
  3. AKU QIBA AISYAH
  4. ALANG QIBA ANJANG
  5. ANGAH QIBA MEMBA ALONG

so??
ampa jeles dak kami sangat bahagia dalam persona tu??
bhahahaha

drive sampai chalet..masing masing dah letih..
rehat rehat mandi and makan..
petang tu aku bawak anak anak nakan aku jalan jalan and pi isi minyak qeta..kak aku just stay dekat bilik..

tedoh sikit pakat laqi pi pantai..aku memang tak qasa nak mandi laut..tengok tengok ja depa main..tapi apakan daya..tengah tengah dok main tepi pantai..anak nakan aku mai taqek masuk dalam aiq..lokoih aku..ya la..ank nakan besaq daqi aku..nak buat gena..


        

       

    

       

      

selesai mandi laut..kami naik mandi dekat bilik and keluaq pi caqi makan..peh tu pi jalan jalan dekat kuah..
syoq tengok oqang pakat dok ambik gambaq..aku apa lagi..buat peqak buleh la..kalhot nak pi ambik sama..tapi the best part bila alang kata lagu ni kat aku ;

alang:  cu..alang malu gila nak wak keluaq kamera ni..ptuiihh..[digital camera yang biasa biasa a]

aku: awat??

alang: tengok la kamera oqang laen..semua muncong tajam tajam...[dslr]

aku: jangan kata alang..cu pun malu wak keluaq talipon cu..oqang lain semua samsung..ha tengok budak tu..baqu tiga taun dah usong note..caittt...

haha...
macam hampeh..

tapi dengan talipon nokia c6 ni la aku buleh jugak snap gambaq and upload naik blog..bersyukoq la sikit kan..
balik daqi kuah..apa lagi..tidoq...






qasa macam nak pi market ja pakai lagu ni..
i luv langkawi konon
hahahaha


esok bangun pagi budak budak tu dah pi beqendam..pukoi doblaih nak kena check out dah..
aku and kak siap semua baqang baqang takot tertinggai..cukop jam..semua naik daqi laot..siap and pi makam mahsuri..

biasa la..bawak budak budak..tempat ni la yang paling wajib..



selesai..pi makan tengah haqi..mula ingat nak pi naik cable car..tapi takut tak dan..so along drive kami naik gunung apa ntah..sejuk..tapi tak dak oqang..sampai dekat ketinggian 2000kaki dari paras laut..kami tuqon..

lepaih tu aku tak sedaq apa..semua penumpang belakang pakat tertidoq..sedaq lepaih kak aku geqak masa sampai dekat kedai HAji Ismail Group..borong cekelat sakan la kami..selesai shopping lebih kuqang pkoi empat..kak aku ajak pi kuah..solat sana sambil tunggu feri..






tepat pukoi enam kami dah dijemput naik feri..empat puluh lima minit naik feri layan movie taikun..
aku punya la klip poq klip poq bijik mata tengok..qupa qupanya depa bukak hat tengah dah..macam dajei sunggoh..tak pa tak pa..bqingat..

akhirnya pukoi tujuh sampai dekat jeti kola peqelih..

yeeeeyyyyy...

Alhamdulillah...selamat pi selamat balik..


p/s: trip hat pi PD haqi tu pun sekeqat jalan..ni kalhot nak buat hat pi Langkawi dah..taun depan plan lagi..Medan kowt..tak kompom lagi..tunggu..yang penting 15 16/12 ni kami buat family day lagi dekat Yan,Kedah..enjoyyyy...weeeeheeeeeeee

Thanks For Reading!! Do Leave Your Comment If uollz Feel So!! ;]

2 comments:

Nabyla Ahmad said...

masa kakak sent text ajak pergi langkawi..benda pertama aku teringat ialah adik yasmin hunwick..al fatihah buat arwah...semoga tenang dia di sana..aminnn

Daeng on duty said...

Salam,singgah lalu
jemputla singgah blog kite, ada long sleeve maxidress dan dress cotton denim yang smart dan selesa dipakai.

-->http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

TQ ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...